Богатите на витамин е също намаляват рисковете от повечето хронични заболявания.

Богатите на витамин е също намаляват рисковете от повечето хронични заболявания.

Маслото от витамин Е от основната природа е чиста и органична форма на витамин Е като пълен спектър алфа-токоферол, бета-токоферол, гама-токоферол и делта-токоферол. Това икономично и високо оценено масло от витамин Е е направено от слънчогледово масло и масло от шафран. Локалният витамин Е за състояния на кожата е добре разгледан, дори някои хора с екзема и псориазис намират полза. Добре известен също, за да помогне за стрии и хирургични белези.

Приоритет на здравето Натурални продукти Витамин Е Маслото е 100% натурален и органичен витамин Е за локални приложения и е сред най-добрите витамин Е за кожата. За разлика от най-актуалния витамин Е, това наистина е естествено получен витамин Е като алфа-токоферол. Съдържа масло от жожоба, кокосово масло, витамин Е и авокадо. Оценен като най-доброто масло от витамин Е за белези.

Най-добрият витамин на Анато Е

Дизайн за здравето Annatto E витамин Е в неговата токотриенол като този е много по-силен антиоксидант от алфа- Токоферол, който се намира в повечето добавки. Този изцяло натурален витамин Е се получава от Анато, най-богатият източник на токофероли на всички храни. Съдържащ 150 mg смесени токофероли, включително делта и гама-токоферол, тази добавка е висококачествена и добра стойност.

Амброзия уелнес Токотриеноли се извлича от Анато и е чудесно, ако се опитвате да допълвате витамин Е без a хапче. Трябва да се отбележи, щракнете тук за повече че това не е локален витамин Е., предназначен като хранителна добавка. Съдържа 24 mg витамин Е токотриеноли на капка и 90% чист делта токотриенол, 10% чист гама токотриенол. Също така е веган и без добавки. Annatto е най -добрата форма на витамин Е, за да получите форма за добавка, защото е доста трудно да се намери в храните, които ядем.

Свързани: Изпуснати връзки на екзема на червата

Видове витамин Е

Витамин Е е съставен от два класа вещества, наречени токофероли и токотриеноли.

Когато се намират естествено в храни и в естествени добавки, токоферолите и токотриенолите се възползват от здравето ни. Проучванията показват, че и двете действат като антиоксиданти за защита на мозъка, могат да подобрят симптомите на диабет, да защитят сърцето, да намалят макулната дегенерация, свързана с възрастта, да намалят риска от рак на простатата и други.

Съвет: Най-добре е да получите получаване на бакшиш Естествен витамин Е от различни хранителни източници, така че да получите всички видове витамин Е в диетата си.

Осемте вида витамин Е

витамин Е е критично хранително вещество за здраве с безброй функции в тялото. Не е един, а 8 витамини, които всички имат малко по -различни, но важни роли в нашето здраве.

Има 4 вида токофероли и 4 вида токотриеноли. We have more research about the tocopherols, and yet the tocotrienols hold a lot of powerful functions in our bodies.

The Tocopherols

alpha-tocopherolbeta- tocopherolgamma-tocopheroldelta-tocopherol

The Tocotrienols

Алфа-Токотриенолбета-Токотриенолгама-Токотриелелта-Токотриенол

Всички 8 вида витамин Е имат функции за припокриване в организма, като защита на тялото от свободни радикали и окислителен стрес.

Те също всички те също всички от свободните радикали и окислителния стрес.

Те също всички те също всички от свободните радикали и окислителния стрес.

Те също всички те също всички от свободните радикали и окислителния стрес.

Те също всички те са от свободни радикали и окислителен стрес.

Те също всички те са от свободни радикали. Имайте леко различни функции, които ги правят уникални и важни.

Това е една от причините да избягвате синтетичен витамин E. Синтетичният витамин Е идва само в една форма, която не функционира, както и естествения витамин Е. < /p>

Безопасността на добавки с витамин Е

витамин Е е доста безопасна при умерени дози при възрастни от добавки и от храни. Важно е да се знае, че досега не е определена оптимална доза за витамин Е.

Поносимият горен прием на витамин Е, тъй като алфа-токоферолът е поставен на 1000 mg на ден. По -високите дози могат да увеличат риска от кървене. Не трябва да допълвате високи дози витамин Е, особено ако сте на лекарства за по -тънки кръв според клиничните изпитвания [R].

Международно звено (IU) на витамин Е е равен на 0,67 mg витамин Е Ако сте объркани от етикети. Например, 400 IU витамин Е е равен на 268 mg витамин Е.

Синтетичен витамин Е опасности

Естественият витамин Е във всички форми е много полезен за тялото.

Ако отидете в магазина и вземете най-често срещания и евтин вид витамин Е, това не е здравият тип витамин E. Това е изкуствено разнообразие от алфа-токоферол, наречен DL-алфа-токоферол.

Синтетичният витамин Е е подобен на естествения витамин Е, но не е достатъчно подобен в организма, както и се оказва. Изследване установи, че синтетичният витамин Е също се губи в урината три пъти по -бързо от естествените нива на витамин Е. витамин Е може да се увеличи повече в нашите клетки с естествен витамин Е, отколкото и синтетичен витамин Е.

Това е защото синтетичният витамин Е измества критично важния гама-токоферол в тялото. Чрез изместване на гама-токоферол, той може да увеличи риска от рак.

Синтетичният витамин Е се намира в пакетирани храни. Той е във вашата зърнени храни за закуска, вашите стандартни мултивитамини. Той е в гаранция. Защо? Евтино е. Но той не е доброкачествен.

Синтетичният витамин Е може да повдигне всякакъв вид хаос в тялото, особено при високи дози над 400 IU. Той е свързан със значително повишен риск от:

Хеморагичен инсулсперанскреатичен рак Deathpneumonia при рак на пушачката на увреждане на окислителното увреждане на бета-каротин

Съвет: Препоръчвам на всички хора да избягват синтетични източници на витамин Е, когато е възможно. Н2> Степента на дефицит на витамин Е

поне 90% от мъжете и жените не успяват да получат достатъчно витамин Е в диетата си, дори при нивите нива на RDI от 20 mg на ден [R]. Тези данни идват от огромен брой хора, живеещи в Съединените щати, така че вероятно е точно представяне на проблема.

Скорошно проучване, публикувано в American Journal of Clinical Nutrition, показа, че колкото 1 в 1 в 3 Възрастните с диабет или метаболитен синдром имат дефицит на витамин Е.

Тридесет и три процента от възрастните и наднормените тегло имат недиагностициран дефицит на витамин Е. В Съединените щати над една трета от населението е било Диагностициран с метаболитен синдром и поне 30 процента са затлъстели.

Милиони хора, живеещи в Съединените щати, имат дефицит на витамин Е; Това ги излага на риск от по -нататъшно заболяване и заболяване. Симптомите на дефицит правят по -вероятно те да станат по -затлъстели поради мускулни болки и болки.

Витамин Е изследвания на статус на витамин Е Преди това имаха един основен недостатък: те измерват нивата на кръвта, които са много неточен. Това конкретно проучване използва белязано с витамин Е и измерено степента на елиминиране на този белязан витамин e.

хората с наднормено тегло вероятно също се нуждаят от повече витамин Е, тъй като имат повече мастна тъкан и мазнините лесно се окисляват или увреждат. Витамин Е помага за намаляване на това щети, но изискванията се повишават с повече обем и тегло на мазнините.

Съвет: Ако подозирате, че имате дефицит на витамин Е, можете да допълвате умерена доза допълнителен витамин Е като като Смесени токофероли и токотриеноли в капсулна форма.

Симптомите на дефицит на дефицит на витамин Е

дефицитът на витамин Е може да отнеме години, за да се настъпят, така че симптомите могат да бъдат наистина предизвикателни за идентифициране. Според напредъка на изследователското списание в храненето, симптомите на дефицит на витамин Е могат да включват:

мускулна слабост. Блашет, ниска енергия, болки и болки и намаляване на благосъстоянието.

дефицит на витамин Е причини

заболявания, които увеличават риска от дефицит на витамин Е, включват:

Храносмилателни разстройства -цистозни фиброзисцирозис. Дефицитът на E е висок.

Ползите от витамин Е

Всички 8 вида витамин Е имат обща роля: намаляване на увреждането на окисляване в организма. Това е като предотвратяване на увреждане на кислорода на метал или предотвратяване на ръжда. Всички 8 вида витамин Е имат фини, но и различни роли.

Антиоксиданти като витамин Е помагат за предпазване на тялото от увреждане на свободните радикали, които срещаме всеки ден. Поради тази причина витамин Е играе много роли в защитата на кожата, а витамин Е, добър за косата, винаги ще бъде в естествената му форма.

витамин Е може да намали увреждането на очите от окислителните опустошения на Диабет, сърдечни заболявания, катаракта и други.

витамин Е в естествените му форми също помага за регулиране на гените и по този начин е в състояние да помогне за контрол на анормалния клетъчен растеж.

колективно , Когато хората имат висок прием на храни, богати на витамин,, изследванията показват намаляване на сърдечно-съдовите заболявания последователно във времето. Храните, богати на витамин Е, също намаляват рисковете от повечето хронични заболявания.

Както беше споменато по-горе, не можем да функционираме оптимално без всичките 8 вида витамин E. Всички те са малко по-различни структури, които придобиват фини, но Важни различни роли.

Съвет: Тялото е предназначено да има всички видове витамин e.

Ползи от токотриеноли

Повечето добавки съдържат витамин Е токофероли. Въпреки това, ние се нуждаем от Tocotrienols, както и за идеално здраве.

Както при много хранителни вещества, токотриенолите имат огромни функции в организма. Те имат уникална молекулярна структура; it makes tocotrienols more flexible than tocopherols and allows easier entry through the cell membranes.

Tocotrienols may promote new artery formation after a stroke, reduce inflammatory compounds, improve insulin sensitivity, protect brain function, and even prevent bone loss . Те вероятно подобряват структурата на костта и качеството на костната тъкан.

токотриенолите могат да намалят рака

токотриенолите вероятно са по-мощни от алфа-токоферола при намаляване на риска от рак.

; Лекарства и помагат за лечение на рак на простатата.

Изследователите установяват, че Delta-Tocotrienol значително подобрява оцеляването им при животни с рак на панкреаса. Само 10% от животните в контролната група са оцелели срещу 70% от тези, които приемат токотриеноли. Това проучване представя обещаваща нова опция против рак, въпреки че са необходими повече изследвания.

рискът от рак на простатата може да бъде намален с витамин Е, но само когато както нивата на алфа, така и гама-токоферола са високи.

Помага за насърчаване на здравата кожа

Витамин Е помага за поддържане на здрави кожни и клинични изпитвания, че е полезно за:

псориазисатопичен дерматитцислеклеродерма за автоимунна загуба на кожните кожи

И двата локален витамин Е и витамин Е Загуба Капсулите се използват за тези условия до различна степен на полза.

Съвет: Ако се борите със състояния на кожата, допълнителен витамин Е и локален витамин Е може да си струва да опитате.

Естествени форми на витамин Е може да намали сърдечно-съдовите заболявания

богатите на антиоксиданти храни помагат за защита на здравето на сърцето и храните, богати на витамин Е, не са изключение. Изследванията обаче постоянно показват, че синтетичните добавки с витамин Е не променят риска от сърдечни заболявания според клиниката в Кливланд. Профилите, намаляват атеросклеротичните лезии, понижават глюкозата в кръвта, нормализират кръвното налягане и инхибират новите находища на мазнини в проучвания върху животни.

Ще забележите, че хранителните източници на токотриеноли варират в зависимост от типа. Вижте по -долу за повече информация за хранителните източници на Tocotrienols.

Съвет: Не забравяйте да ядете много храни, които са богати на витамин Е. Следните списъци с храни, богати на витамин Е, са изчерпателни и ви дават начини За да получите витамин Е от вашата диета.

Хранителни източници на витамин Е

храни, които са богати на витамин Е, варират много в зависимост от вида на витамин Д. Ето защо счупвам надолу видовете витамин Е и хранителните източници на типовете в следващия раздел.

Алфа-токотриенол в храни (на 100 g) [r]:

палмово масло 205 mg/lpaprika 4 Mgchili Powder 3 Mgwasabi 3 mg

Както можете да видите, палмовото масло е най-добрият източник на витамин Е в алфа-токотриенол, а подправките също допринасят за значително количество.

Гама-токотриенол в храните (на 100 mg) [r]:

семена от Анато: 140 mgpalm масло: 36 mgrice трици: 23 mgbarley: 19 mgheat зародиш: 2 mg

и алфа, и гама-токотриенол, богати на храни, идват предимно от подправки и тропически храни Масла като палмово масло и кокосово масло. Богатите на бета- и делта-токотриенол храни са от подобни храни: тропически масла, подправки и малки количества в зърнените зърна, но доста количество в оризовите трици.

*от забележка, палмовото масло е свързано с обезлесяването. Потърсете палмови масла с нулева дефорестация.

Обикновено известните хранителни източници на токофероли съдържат малко за никакви токотриеноли.

Семената на Анато е далеч най-богатият източник на гама-токотриенол. Трудно е да се намери (но о, толкова вкусно!). Използва се в южната част на Мексико и латиноамериканската кухня и има аромат на цитрусови плодове. Намерих го онлайн за покупка.

Съвет: Подправете храните си и добавете анато и нулеви дефорестационни палмови масла към диетата си, за да получите по-естествени токотриеноли. Хората трябва да излязат от пътя си, за да намерят храни, богати на токотриеноли. Поради тази причина препоръчвам да допълвате диетата с естествени и смесени токотриеноли, ако не можете да виждате редовно да ядете изброените по-горе храни.

Алфа-токоферол предимства

алфа-токоферол е най -изследваната форма на витамин Е, защото може да бъде идентифицирана в кръвта. Останалите форми са по -склонни да се съхраняват и използват в тъканите.

Окисляването на LDL холестерола е лошо. Увеличава вероятността LDL холестеролът да се депозира в артериалната стена. Естественият алфа-токоферол предотвратява окисляването на LDL при хора.

алфа токоферол, богати на храни, са предимно от семена от растителни семена. Забележете пшеничния зародиш. Ще отнеме много пшеничен зародиш по обем, за да стигнете до 100 g.

Съдържание на алфа-токоферол в храните (на 100 g):

пшеничен зародиш: 149 mgpeanut масло: 47 mgchili прах: 38 mgsunflower семена: 36 mgalmonds: 26 mghazelnuts: 18 mg

Други храни като чиа, лен и коноп са добри източници на алфа-токоферол.

бета-токоферол в храни (на 100 g) :

макови семена: 8,3 mg

WOCAS семена: 6,5 mg

Слънчоглени семена: 1,4 mg

amaranth: 1 mg

соево масло: 0,9 mg

arepa (царевична каша) Хляб: 15 mg

Хранителните източници на делта-токоферол са много подобни на алфа-токоферола, така че вижте за Над диаграмата.

Не изброявам препоръчителната диетична надбавка тук, тъй като все още не е установена оптимална доза за витамин e.

Вашата оптимална доза ще варира от моята оптимална доза . Това зависи от експозициите на замърсители, токсини, телесно тегло, вашата диета и други. Това правило се прилага и за всички видове витамин e.

Гама-токоферол в храни (на 100 g):

тиквени семена: 35 mgflaxseed масло: 33 mgwalnuts: 28 mgpecans: 24 mgpistachios 22 mg

Как да получите достатъчно витамин Е

Най -добрият начин да получите витамин Е в диетата си е да се съсредоточите върху получаването на ежедневни хранителни източници, които са богати на различните видове витамин E. Въпреки това, както е посочено по -горе , повечето хора със сигурност са с ниско съдържание на витамин Е и могат да се възползват от добавката.

Когато избирате добавка за витамин Е, уверете се, че получавате естествени източници.

Contents