A lekerekített vállak vagy az „anya testtartás” rögzítésének módjai

A lekerekített vállak vagy az „anya testtartás” rögzítésének módjai

A lekerekített vállak kifejezést egy pihenő vállhelyzet leírására használják, amely előrehaladt a test ideális igazításától. A

lekerekített vállak, amelyeket néha „anya testtartásnak” neveznek, az általános rossz testtartás részét képezik, és kezeletlen maradása esetén még rosszabbá válhatnak.

Van néhány egyszerű gyakorlat, amelyek segíthetnek a vállak megfelelő helyzetben tartásában és enyhíthetik a visszaesés által okozott stresszt.

Okok és kockázati tényezők

A testtartás példa arra, hogy az ember szokásai hogyan befolyásolhatják fizikai testüket. Az olyan állapotok, mint a szöveges nyak és a lekerekített vállak, a leggyakoribb módok a rossz testtartás kezdete.

Bármely olyan tevékenység, amely a test hosszú ideig történő lefelé és előrehaladást okozza, hozzájárulhat a lecsúszott vállakhoz.

Ezek a pozíciók megzavarják, hogy a nyak, a hát és a vállak izmait általában működnek. Ezek az izmok irányítják, hogy a test egész nap fenntartja a testtartását.

Napi feladatok, amelyek hozzájárulhatnak a lekerekített vállakhoz:

  • okostelefon vagy táblagép használata
  • számítógép vagy laptop használata
  • Hosszú ideig ülés
  • Jármű vezetése
  • Többször hajlítás
  • Nehéz tárgyak hordozása egész nap

A kockázatok A lekerekített vállak magukban foglalják a negatív hatást az egészségre és a megjelenésre.

Azáltal, hogy véletlenül kiképzi a testet, hogy az idő múlásával előrehaladjon, az izmok ezt a lepattanott helyzetet a test természetes állapotának tekintik. Ez nagyon káros lehet a testre, ha kezeletlen marad.

A vállízületek fokozott stressze fájdalmat okozhat a nyak és a hát felső részén.

A legjobb a lekerekített vállak kijavítása azáltal, hogy a testtartást a lehető leghamarabb beállítja.

Diagnózis

A kiropraktorok és a gyógytornászok néhány teszten vezethetnek egy személyt, hogy megvizsgálják, vállak voltak -e.

Az orvos először megnézheti a személy nyugalmi helyzetét, miközben áll. Úgy tűnik, hogy egy lepattanott vállú ember lecsúszik, még akkor is, ha arra kérik, hogy álljon fel egyenesen. Kezük valószínűleg mögöttük is szembesül, a hüvelykujjával egymásra mutatnak.

A helyes álló testtartás a test felé néző kezeket látja, a hüvelykujj előtt áll. Ez egy egyszerű teszt, de az orvosoknak jó jelzést ad az ember mindennapi testtartásáról.

Az orvosok számos egyéb tesztet használhatnak, hogy segítsék őket a lekerekített vállak és a rossz testtartás diagnosztizálásában a legjobb kezelések ajánlása érdekében.

Mindig tanácsos közvetlenül együttműködni egy hozzáértő gyakorlóval a lekerekített vállak kezelésére.

nyújtás és gyakorlatok

A jó hír az, hogy a legtöbb esetben a lekerekített vállak könnyen rögzíthetők vagy megelőzhetők.

Ugyanúgy, ahogy az izmokat és az ízületeket kiképezték, hogy előrehaladjanak, átképzhetők a megfelelő nyugalmi helyzet megtalálásához.

Egy egyszerű testmozgási rutin követhető a vállhelyzet és a testtartás támogatására sok embernél. Napi 20-30 percet szentelve ezeknek a gyakorlatoknak, hetente legalább kétszer, segíthet az egyénnek javításában és a kapcsolódó tünetek enyhítésében.

Időbe telik, hogy észrevegyék a vállakhoz való beállítást, de jobb, ha nem rohannak, vagy nem kényszerítjük a testet olyan helyzetbe, amely nem kényelmes.

Handclasp

A kézkérdés nyújtása egyszerű és minden nap megtehető. Egyenesen felállva a kezével az oldalán, egy személy a kezét mögöttük éri, hogy összekapcsolják őket.

Finoman, ezután visszahúzzák a vállát, miközben vigyáznak, hogy ne engedje, hogy a nyak előrehaladjon.

A vállakat vissza kell húzni, amíg a mellkas kinyílik és mélyen meg nem éri. A pozíciót 30 másodpercig kell tartani.

Door Lesty Strictes

Ahogy a vállak kinyújtottak, a mellkasot meg kell nyújtani, hogy az ember testtartása erős legyen. Ennek egyik egyszerű módja egy ajtókeret használatát jelenti.

egyenesen az ajtókeret előtt állva, az embernek az egyik kezét a keret mindkét oldalára kell helyeznie, közvetlenül a fejmagasság felett.

Az egyik láb előre mozgatása és a keret mellett óvatosan lung a mellkas és a vállak. Tartsa ezt a pozíciót 30 másodpercig.

Vállpenge Squeeze

Ez az alapvető gyakorlat emlékezteti a testet, milyen jó a jó testtartás, és segít az erejének növelésében a nap folyamán.

Magasan ülve az embernek mindkét lapátot össze kell mozgatnia, mintha egy teniszlabdát próbálna tartani közöttük. A hajlításuk során a vállaknak lefelé és távol kell mozogniuk a fülektől.

Ezt a pozíciót 10 másodpercig kell tartani, és 10 -szer meg kell ismételni.

A T szakasz

A T szakaszot a legjobban reggel, közvetlenül ébredés után vagy éjszaka, közvetlenül az alvás előtt végezzük.

Az a személy laposan fekszik a hátán, a lábánál lapos a padlón. Térdük meghajlik és felfelé néz.

A karokat ki kell terjeszteni a test oldalára, a tenyér felfelé. Ha helyesen hajtják végre, a hátsó és a vállakban enyhe nyújtás lesz.

Ezt a pozíciót a legjobb eredmények elérése érdekében minden nap 10 percig tarthatják.

fal nyújtás

A fal nyújtása az egyik legfontosabb gyakorlat a lekerekített vállak számára.

Egy ember azzal kezdődik, hogy a farokcsontjával, a hátul, a hát felső részével és a falhoz áll. A lábak kissé el vannak helyezve a faltól. A karokat laposan a falhoz szorítják, a könyökét 90 fokos szögben tartva.

Ezt a pozíciót 30 másodpercig egy percig tartják, hogy szelíd nyújtást és edzést biztosítsanak a vállak és a hát felső részén.

fali angyalok

fali angyal készítéséhez egy ember hátul áll a falhoz, a lábak kissé előre elhelyezkednek, és a karokat visszahúzva tartják, hogy a fallal való érintkezésben maradjanak mindig.

A karok „W” helyzetben indulnak, amely hasonlít egy olyan személyre, aki mindkét bicepszet hajlítja. Mindkét kar a falnak van.

A kezeket ezután felfelé a mennyezet felé kinyújtják, miközben a vállakat lefelé tartják és hajlítják. Ezután a karokat visszatérnek a kezdő „w” helyzetbe. Ez a lépés egy ismétlés. Ideális esetben 10 ilyen ismétlést kell elvégezni minden edzés során.

Egyéb gyakorlatok

Egyéb pozíciók, amelyek segíthetnek a lekerekített vállakban, a következők:

deszkák – egy ember az elülső részükön fekszik, az alkarok és a lábujjak támaszkodnak. A lábak egyenesek és a csípő felemelkedik, egyenes és merev vonalat hozva létre a fejtől a lábujjig. A deszkák a mag és az alsó rész izmait működtetik.

Pull-up vagy ülő sorok-A tornatermi berendezésekhez való hozzáféréssel rendelkező emberek hasznosak lehetnek a pull-upok vagy a mérsékelt súlyú ülő evezés során. Ezek a gyakorlatok erősséget teremtenek a vállakban és a mellkasban.

Ezeket a gyakorlatokat úgy tervezték, hogy szelíd legyen a testben. Nem szabad ártani, vagy hátra vagy vállfájdalmat nem okozhatnak rosszabbra. Ha ezeknek a gyakorlatoknak valamelyike fájdalmat okoz vormixil összetevők egyenesen a forrásból, akkor az embernek kapcsolatba kell lépnie orvosával vagy gyógytornászával a további diagnosztizálás és a rossz testtartás javítása érdekében.

Megelőzés

A lekerekített vállak kezelése vagy megelőzése nem ér véget a gyakorlatokkal. A helyes testtartást mindig be kell tartani, hogy a lekerekített vállak visszatérjenek.

A testtartás szokás, és ugyanúgy, ahogy a holttestet rossz testtartásra kiképezték, azt a nap folyamán a jó testtartás megőrzésére kell képezni.

  • Testfájdalmak
  • Csontok/ortopédia
  • Sportgyógyászat/fitnesz

Az orvosi hírek ma szigorú beszerzési irányelveket és rajzokat tartalmaznak Csak a szakértői vizsgálatokból, az egyetemi kutatóintézetekből, valamint az orvosi folyóiratokból és egyesületekből. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

szerkesztői politika elolvasásával.

Contents