Ali kraći pomaci mogli bi biti način za ublažavanje oštećenja.

Ali kraći pomaci mogli bi biti način za ublažavanje oštećenja.

Psihologija i starenje, 28, 564-577.

Schulz, R. & amp; Plaža, S.R. (1999). Briga kao faktor rizika za smrtnost: studija zdravstvenih učinaka njegovatelja. Jama, 282, 2215-2219.

Schwartz, C., Meisenhelder, J.B., MA, Y., & amp; Reed, G. (2003). Altruistička ponašanja u društvenom interesu povezana su s boljim mentalnim zdravljem. Psihosomatska medicina, 65, 778-785.

Schwartz, C.E. & amp; Sendor, M. (1999). Pomaganje drugima pomaže sebi: reagiranje učinaka pomaka u vršnjačkoj podršci. Društvena znanost & amp; Medicina, 48, 1563-1575 ..

Žena s donacijskim kutijama ljubaznošću Shutterstock-a.

Pages

«Prvi‹ Prethodno12 Sav sadržaj ovdje je samo u informativne svrhe. Ovaj sadržaj ne zamjenjuje profesionalnu prosudbu vlastitog davatelja usluga mentalnog zdravlja. Posavjetujte se s licenciranim stručnjakom za mentalno zdravlje za sva pojedinačna pitanja i pitanja.

O autorici

Ellen Hendriksen, doktorat

dr. Ellen Hendriksen bila je domaćin pametnog psihologa podcasta od 2014. do 2019. Ona je klinička psihologinja u Centru za anksioznost i srodne poremećaje Sveučilišta u Bostonu (CARD). Zaradila je doktorat. U UCLA i završila je usavršavanje na Harvard Medical School. Njezin znanstveno utemeljen, pristup nultog prosudbe redovito se prikazuje u Psychology Today, Scientific American, Huffington Post i mnogim drugim medijima. Njezina debitantska knjiga, Kako biti svoj: Utići svog unutarnjeg kritičara i uspon iznad socijalne anksioznosti, objavljena je u ožujku 2018.

Pretplatite se na pametni psiholog Podcast Spotify Google Stitcher

Kako održavate svoje novogodišnje rezolucije na putu do veljače i šire? Dr. Ellen Hendriksen Busts 4 najčešće rezolucije. Trenutno imamo problema s reprodukcijom na Safariju. Ako želite slušati zvuk, molimo koristite Google Chrome ili Firefox.

Rezolucijski blok #3: Vaša rezolucija je sranje.

Problem: nije zabavno. Što god radili – izrežite svoju omiljenu hranu da izgubite kilograme, prisiljavajući se na vježbanje koje mrzite, žrtvujući velike i male užitke za uštedu novca – nije izlet. Potrebno je puno truda, nije korisno, niti oboje. Grižete svoj put i, nakon nekoliko tjedana, počnite se pitati zašto ste ikada mislili da je to dobra ideja.

dietoll prevara mogao bi ovo isprobati

trebate više od čiste sile volje za održavanje trajnih promjena. Kao bihevioralni psiholog, stvarno vjerujem da ponašanja traju jer su pojačana. Morate nešto izvući iz svoje rezolucije: uživanje, zadovoljstvo, ponos, čak i samo izbjeći nešto neugodno. Nisi štakor koji gura polugu za dobivanje peleta s hranom, ali trebate neku vrstu nagrade.

Popravak: pobrinite se da nešto izvučete iz toga. Ponekad jednostavno praćenje vašeg uspjeha može biti nagrada – promatranje redaka kontrolnih oznaka raste na kalendaru može biti motivirajući. Kolokvijalno poznat pod nazivom “Nemojte razbiti lanac”, izgradnju neprekinutog dnevnog jedenja salata, uštede novca ili spavanja prije ponoći može vam zabiti motivaciju jer uloga postaje sve veće dok prikupite dane.

Druga alternativa je ugraditi u neposrednijoj nagradi. Dr. Katherine Milkman je profesorica Whartona koji je skovao izraz “spajanje iskušenja”, koji uključuje uparivanje “treba”, poput rezolucije, s “željom” kao nagradom. Na primjer, odlučite da onu audioknjigu romantike možete slušati samo kad ste na trkačkoj stazi. Ili se počastite onom mocha od peperminta samo kad polirate svoj životopis i pisanje omota da biste konačno prebacili poslove.

Promjena navika je puno posla – morate shvatiti logistiku, izdržati nelagodu, i osjećajte se nesposobnim u početku – pa budite sigurni da ćete ugraditi u nagradama, posebno na početku.

Promjena navika je puno posla, pa budite sigurni da ugradite nagrade, posebno na početku.

Rezolucija blokade puta #4: Počete gangbustere, a zatim odustajete.

Problem: sve izlazite neko vrijeme, ali tada vaša snaga volje (da ne spominjemo vaše zanimanje) izblijedi i život dobiva na putu. Prije nego što to saznate, koristite svoju novu stazu za pranje rublja.

Popravak: idite lako na perfekcionizam. Iako konzistencija ne-prekidača može biti motivirajuća, nemojte ga razbiti tragedijom. Samo započnite iznova. Uz nekoliko izuzetaka (poput pridruživanja AA ili preuzimanja kontrole rađanja), zdrava navika ne mora biti savršeno dosljedna. Može postojati u skladu i započinje. Na primjer, prema Američkom društvu za rak, prosječni pušač pokušava prestati 8-10 puta prije nego što je konačno uspio biti bez pušenja godinu dana. Uostalom, dugoročno, uspjeh se ne postiže savršeno održavanjem nove navike, to se postiže minimiziranjem zastoja između neizbježnih zastoja.

Bez obzira na vašu prepreku, razmislite o izgradnji blokade puta u vašu rezoluciju. Upotrijebite metodu koju je nastala dr. Gabrielle Outtingen iz NYU -a nazvanom mentalno kontrastni, čiji koraci čine sjajnu akronim Woop: želja, ishod, prepreka, plan.

da biste je isprobali, prvo napravite želju (ovo Znači vašu rezoluciju, a ne stvarnu želju poput nevidljivih ili sposobnih letjeti). Zatim vizualizirajte ishod. U kojim biste koristima uživali? Ako se pokušavate uklopiti, zamislite odjeću koja se bolje uklapa, ima više energije ili možete se boriti sa svojom djecom bez namotavanja. Ali onda – i ovo je ključno – namijenite prepreku. Vizualizirajte da nemate vremena da dođete u teretanu, previše umorni ili da vam život bude na putu. Što ćeš učiniti? Napravite plan za prevladavanje prepreke i vi ste se približili svom cilju.

da završite, navedete svoju rezoluciju, učinite je što je moguće bez mozga automatizacijom, pazite da ” Ponovno izbacite nešto i jednostavno započnite iznova bez drame ili samokritike kad se nađete kako prašine krafne mrvice s tog bosu lopte. Imajte na umu, nulta prosudba.

Predbilježba Ellenina predstojeća knjiga Kako biti svoj: Utići svog unutarnjeg kritičara i uzdignite se iznad socijalne anksioznosti. Dobijte još pametnije savjete koji će biti sretniji i zdraviji pretplatom na podcast na iTunesu ili Stitcheru ili primite svaku epizodu izravno u vašu pristiglu poštu prijavom za bilten. Pratite na Facebooku i Twitteru.

za besplatno, korisna preuzimanja za borbu protiv socijalne anksioznosti i budite vaše autentično ja, posjetite ellenhendriksen.com.

Slika novogodišnjih rezolucija © Shutterstock

Stranice

«Prvo‹ Prethodno12 Sav sadržaj ovdje je samo u informativne svrhe. Ovaj sadržaj ne zamjenjuje profesionalnu prosudbu vlastitog davatelja usluga mentalnog zdravlja. Posavjetujte se s licenciranim stručnjakom za mentalno zdravlje za sva pojedinačna pitanja i pitanja.

O autorici

Ellen Hendriksen, doktorat

dr. Ellen Hendriksen bila je domaćin pametnog psihologa podcasta od 2014. do 2019. Ona je klinička psihologinja u Centru za anksioznost i srodne poremećaje Sveučilišta u Bostonu (CARD). Zaradila je doktorat. U UCLA i završila je usavršavanje na Harvard Medical School. Njezin znanstveno utemeljen, pristup nultog prosudbe redovito se prikazuje u Psychology Today, Scientific American, Huffington Post i mnogim drugim medijima. Njezina debitantska knjiga, Kako biti svoj: Utihnula svog unutarnjeg kritičara i uspon iznad socijalne anksioznosti, objavljena je u ožujku 2018.

Pretplatite se na pametni psiholog Podcast Spotify Google Stitcher

U ovoj epizodi dijelim svojih najboljih sedam sastojaka za energetske trake, kao i kako napraviti svoje vlastite energetske trake i koje superhrane mogu poboljšati vaše vježbe.

Ben Greenfield, momak za ugradnju 16. lipnja 2015., 5-minutni Readepisode #238 Play pause Slušajte Što je The Najbolji sastojci za energetske trake? Trenutno imamo problema s reprodukcijom na Safariju. Ako želite slušati zvuk, upotrijebite Google Chrome ili Firefox.

Bez obzira jeste li se udarali usred tvrdog vožnje biciklom od stotine kilometara, na dugom pohodu prirode ili samo trebate brzi odabir -Po prije jutarnjeg ili večernjeg treninga, energetske trake mogu biti prikladan način da u svoje tijelo ubacite neke lako igarnije kalorije kako biste podržali fizičke performanse. U prstohvatu, poput jutarnjeg putovanja na posao ili kada ste u avionu, mogu biti i pristojan prijenosni obrok.

Prooblem je da su mnoge, mnoge energetske šipke jednostavno spoje koncentrirati šećer, GMO pšenicu i soju, visoko prerađene sastojke, grijana biljna ulja, komercijalne mliječne proizvode i druge sastojke koji mogu biti koncentrirani izvori kalorija, ali iskreno, nisu preveliki za vaše tijelo.

dok Tamo sigurno postoje neke pristojne šipke koje sadrže prirodne, organske sastojke, zaista nije tako teško napraviti vlastite energetske trake. Možete li miješati? Možete li koristiti procesor za hranu ili blender? Sjajno. To je sve što vam je potrebno za izradu energetskih traka.

Jedna od mojih najdražih web stranica pod nazivom “Velikist”, ima fantastičan članak prepun određenih recepata za “34 trake za zdravu energiju koju možete napraviti kod kuće.” Iako taj članak sadrži sve upute koje vam je potrebno da u ovoj epizodi uvrstimo hrpu energetskih traka, pružam vam popis nekih od najboljih, najviše hranjivih sastojaka koje ćete uključiti u vaše domaće energetske trake-ili-ili u svoje domaće energetske šipke-ili Čak i da potražite na etiketi energetske trake koju kupujete.

Bez daljnjeg ADO-a, evo najboljih sedam sastojaka energetske šipke

1. CACAO: Sirova čokolada, poznata i kao Cacao, izvrstan je poticaj energije. U jutarnji smoothie ili pregršt hrskavih, sirovih kakao maraga možete staviti žlicu kakao praha ili pregršt hrskavih, sirovih kakaa u recept za prirodne antioksidante, a također i fenetilamin na bazi kakaa, koji može povećati fokus i budnost.

Kakao je također odličan sastojak prijelaza ako se pokušavate odmaknuti od upotrebe nezdravih čokoladnih šipki izrađenih od prvenstveno mlijeka i šećera. Kada odaberete kakao, ako je moguće, potražite sirovi kakao, po mogućnosti obrađujući bez alkalije. Čak možete dobiti i cijeli grah kakaa i sami ih brusiti.

2. Goji bobice: Goji bobice su tamnocrvene, žvakaće, bobice od pekmeza koje su zaglavljene proteinima (samo 1/4 šalice goji bobica pruža 8 grama proteina!). Goji bobice također vam mogu pružiti značajno pojačanje kalorija bez dodavanja puno rasute (1/4 šalice također pruža oko 230 kalorija). Uz to, Goji bobice su posebno bogat izvor beta-karotena.

bobice se dobro miješaju, a također, kako bi nadopunile kakaoske grickalice, nude dobru žvakaću teksturu energetskim trakama. Preporučujem vam da budete pomalo izbirljivi u tome odakle ste dobili svoje goji bobice i da kupujete samo certificirane organske goji bobice.

3. Maca: Maca je korijensko povrće koje potječe iz Južne Amerike i prodaje se u Sjedinjenim Državama i većini drugih zemalja kao dodatak prehrani, a smatra se “superhranom”. Maka se često uzima kako bi uravnotežio hormone, pojačao libido i poboljšao seksualno blagostanje. Također se koristi za povećanje energije i izdržljivosti. Maca zapravo ima malo znanstvene potpore svojim prednostima seksualnog zdravlja (poput studija ovdje, i ovdje), ali ne računajte da će to biti “prirodna viagra”. To bi doista moglo pomoći u povećanju libida i može vam pomoći da osjetite da je vaše seksualno zdravlje poboljšano ili su vaši hormoni uravnoteženi, ali to nije nužno liječenje za stvari poput erektilne disfunkcije (o čemu sam razgovarao u prošlotjednoj epizodi o Kegelovim vježbama).

Prilikom odabira maka pokušajte odabrati organski, sirovi korijenski prah, koji obično dolazi u vrećama. Maca tablete ili kapsule, s druge strane, daju vam samo količine maka. Očekujte poseban “orašasti” okus iz dobrog organskog, sirovog korijenskog praha-okusa koji može postati nadmoćni ako koristite više od oko 1-2 žlice u posluživanju energetske trake.

stranica

12Next ›Zadnji» Sav sadržaj ovdje je samo u informativne svrhe. Ovaj sadržaj ne zamjenjuje profesionalnu prosudbu vašeg vlastitog pružatelja usluga. Posavjetujte se s licenciranim zdravstvenim stručnjakom za sva pojedinačna pitanja i pitanja.

O autoru

Ben Greenfield

Ben Greenfield stekao je diplomu i magistrirao na Sveučilištu u Idahu iz sportske znanosti i fiziologije vježbanja; Osobni trening i potvrde o snazi i kondicioniranju Nacionalne udruge za jačanje i kondicioniranje (NSCA); Sportska prehrana iz Međunarodnog društva za sportsku prehranu (ISSN), napredna certifikata za postavljanje bicikla od Serotte. Ima više od 11 godina iskustva u treningu profesionalnih, kolegijalnih i rekreacijskih sportaša iz svih sportova, a kao što je pomoglo stotinama klijenata da postignu mršavljenje i uspjeh u fitnessu.

Pretplatite se na postavljanje momaka podcasta Spotify Google Stitcher

Nutrition Diva govori o novim nalazima u vezi s noćnim pomacima sa studije Sveučilišta u Marylandu.

Autor Monica Reanagel, MS, LD/N, CNS Nutrition Diva 30. siječnja 2012. 1-minutno pročitana

U mojoj nedavnoj epizodi o savjetima o prehrani Za radnike u noćnoj smjeni govorio sam o načinima na koji radne noći mogu pridonijeti pretilosti i drugim zdravstvenim problemima. Jedna od stvari koju nisam obratio bila je činjenica da ljudi koji rade noći također često rade u 12-satnim smjenama umjesto uobičajenog 8-satnog boravka.

Nova studija sa Sveučilišta u Marylandu sugerira da to sugerira da Duljina tipične noćne smjene može biti jednako velik problem kao i njegovo vrijeme. Bez obzira jeste li radni dani ili noći, smjena od dvanaest sati ostavlja dragocjeno malo vremena za sve ostalo što se mora uklopiti u vaš dan-poput vježbanja, obitelji i slobodnog vremena, kupovine i pripremanja obroka, osobnog i kućnog poslovanja i spavanja i spavati -prije nego što vam se vrati na posao. Rad u noćnoj smjeni očito je tu da ostane. Ali kraći pomaci mogli bi biti način za ublažavanje štete.

Doctor slika ljubaznošću Shutterstock

O autorici

Monica Reanagel, MS, LD/N, CNS

Nedavna studija sugerira da pokazujemo ljudima koliko će im trebati vježbati kako bi izgorjeli različite izbore hrane. Evo zašto prehrana Diva smatra da je to loša ideja ….

Moninica Reanagel, MS, LD/N, CNS Nutrition Diva 28. listopada 2014. 4-minutna Readepisode #307 Igrajte pauzu Slušajte istinu o sagorijevanju od izbacivanja Kalorije koje jedete trenutno imamo problema s reprodukcijom na Safariju. Ako želite slušati zvuk, koristite Google Chrome ili Firefox.

Pizza izgleda ukusno, bubloži od sira i obložena peperonima. A onda vidite natpis: Žena od 165 kilograma mora skočiti konop 45 minuta kako bi sagorjela kalorije u dva komada pizze za peperone. Još četiri dijapozitiva pokazuju slične dekadentne hrane i napore potrebne za negiranje njihovog kaloričnog sadržaja.

Ove su uhićene slike pratile pokrivanje CNN.com -a nedavno objavljenoj u American Journal of Public Health. Kao što je izvijestio CNN, broj kalorija u predmetu hrane ili pića ne znači mnogo za mnoge ljude.

Contents