8 Tippek egy rögzítő tisztításához

8 Tippek egy rögzítő tisztításához

Olyan termékeket is tartalmazunk, amelyekről úgy gondoljuk, hogy hasznosak az olvasóink számára. Ha ezen az oldalon található linkeken keresztül vásárol, akkor kis jutalékot kereshetünk. Itt van a folyamatunk.

A legtöbb ember soha nem fontolja meg a napok elméjét anélkül, hogy fogmosó lenne. Számos rögzítő viselő azonban hosszú ideig megy végbe, anélkül, hogy ezeket az eszközöket megtisztítaná.

Ugyanazok a baktériumok, amelyek a fogakon felhalmozódnak, növekedhetnek egy rögzítőn. Ennek eredményeként egy tisztátalan tartó behelyezése a szájába olyan, mintha baktériumokat és plakk-terhelésű oldatot alkalmaznának a fogakra és az ínyre.

Ha az emberek nem tudják, hogyan kell megtisztítani a rögzítőket, itt van néhány egyszerű megoldás, amelyek segíthetnek. Azonban azonban az egyénnek először mindig beszélnie kell fogorvosával vagy ortodontistájával, ha aggódnak a visszatartás tisztasága miatt.

Nyolc tipp a rögzítő tisztításához

Itt van nyolc tipp az emberek számára, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy visszatartók tiszta és mentesek a baktériumoktól.

1. Go tisztításhoz szükséges víz

A víz önmagában nem fogja megtisztítani a rögzítőt, de a nap folyamán rengeteg vizet iszik, megakadályozhatja a baktériumok túlnövekedését. A tartó nedves tartása segít megelőzni a károsodást. A víz a szájszárazságon is leküzd, amely a fogszuvasodáshoz kapcsolódik.

Ha a rögzítő piszkosnak érzi magát, akkor az ember néhányszor megpróbálhat vizet fordítani a szájába.

A szóda és más cukros italok befolyásolhatják a rögzítőt, ugyanúgy, mint a fogakat. Az embereknek ki kell venniük a tartóját, mielőtt egy cukros italt élveznének, és mielőtt bármit is esznek.

A kiszáradások megőrzők inkább hajlamosak a károsodásra. Ennek eredményeként az emberek nem engedhetik meg, hogy ez megtörténjen, főleg egyik napról a másikra. Ehelyett áztassa a tartót desztillált vízbe, bármikor eltávolításkor.

Ha nincs semmi elérhető a tartó tárolására, vagy ha a rögzítő piszkos, és nem tisztítható azonnal, akkor az ember nedves papírtörülközőbe áztathatja, amíg meg nem tudják tisztítani.

2. fogkrém

A fogakmosáskor az embereknek meg kell őrizniük a rögzítőiket is. A legjobb, ha lágyan súgó fogkefét és nem fehérítő fogkrémet használ. Ezután távolítsa el a rögzítőt, és alaposan öblítse le.

Az embereknek újra meg kell mosniuk a fogaikat, miután eltávolították a rögzítőt, hogy megtisztítsák az általa lefedett területeket.

3. Fogorvosi tisztító

Biztonságos a rögzítőt a fogsor tisztítószerrel tisztításához, különösen akkor, ha nincs más lehetőség. Az idő múlásával azonban a fogpótló tisztítója sárga színűvé válhat.

A fogpótlás tisztítójával történő tisztításhoz az embereknek öblíteniük kell a rögzítőt, majd hagyják, hogy kb. 20 percig áztassa a fogsor tisztítóját. Miután kivették, akkor óvatosan meg kell dörzsölniük egy lágy fogkefével.

Ha a rögzítő ízléses, mint a fogpótlás tisztítója, akkor az öblítésnek addig kell folytatódnia, amíg ez már nem történik meg.

4. A szódabikarbóna

A szódabikarbóna biztonságos, univerzális fertőtlenítőszer. Segíthet a sárgás tartók fehérítésében is. A szódabikarbóna szigorú vegyi anyagok nélkül szabályozza a baktériumokat, és megakadályozhatja, hogy a rögzítő a szájon káros pH -egyensúlyhiány kialakuljon.

A szódabikarbóna használatához az embereknek olyan pasztát kell létrehozniuk, amely fél víz és félszódabóna. A keveréknek elég vastagnak kell lennie, hogy ragaszkodjon a rögzítőhöz.

Ezután óvatosan súrolhatják a rögzítőt a keverékkel és a puha fogkefével, akárcsak a fogkrém mellett. A maradékot a tartó alapos öblítéssel kell eltávolítani.

5. Ecet

A fehér ecet egy szelíd fertőtlenítőszer, amely eltávolíthatja a szagokat és a maradékokat.

Az ecettel tartó rögzítő tisztításához az embereknek keveréket kell létrehozniuk egy kis edényben, amely félig fehér ecet és félig meleg víz. A tartót ezután 20 percig átitatják a keverékben.

Ha a rögzítőt film vagy ásványi lerakódások borítják, akkor lágy fogkefe használható a rögzítő tisztításához. Miután hideg vízzel öblítik, azt további 20 percig átitatják. A

ecetnek erős illata van, így az emberek ezt a tippet követhetik, ha az emberek kint tisztíthatják a visszatartót. Az eldobható edény használata csökkentheti az ecet tartós szagát is.

6. Kasztília szappan

A kasztíliai szappan kevésbé mérgező, mint sok más tisztítószer. Az emberek elkészíthetik magukat olívaolaj és kókuszdió -szappan oldattal, de a kasztíliai szappan a legtöbb üzletben könnyen elérhető.

A kasztíliai szappannal tartó rögzítő tisztításához az embereknek kis mennyiséget kell hozzáadniuk a meleg vízhez. Ezután belemeríthetik a rögzítőt a keverékbe, és fogkefével dörzsölhetik.

A rögzítőt 2-3 percig kell ázni, mielőtt szükség esetén újra súrolják. Ezután hűvös vízzel öblíteni, majd vissza kell helyezni a szájába, vagy desztillált vízbe kell helyezni.

7. Szájvíz

A szájvíz a plakk, a baktériumok és a száj egyéb lerakódásainak leküzdésére szolgál. Megtisztíthatja a tartót is, ha más lehetőségek nem állnak rendelkezésre.

A szájvíz használata a rögzítő tisztításához minden alkalommal nem ideális, és lehet, hogy nem tisztítja meg elég alaposan. Az alkoholtartalmú szájvíz kiszáradhat mind a tartót, mind a szájot.

Ha nem állnak rendelkezésre más lehetőség, akkor az emberek megpróbálhatják a rögzítőt az alkoholmentes szájvízbe 2-3 percig meríteni, hideg vízzel öblítve, majd óvatosan puha fogkefével.

8. Retainer Cleaner

Egyes gyártók rögzítőtisztítókat kínálnak. Azoknak az embereknek, akiknek nincs idejük vagy vágyuk a saját megoldásuk elkészítésére, ezek a termékek megfizethető lehetőség.

Fontos, hogy kövesse a csomagolás útmutatásait. Néhány típushoz sonic tisztítógép vagy éjszakai áztatáshoz szükséges. Másokat nem szabad bizonyos típusú rögzítőknél vagy érzékeny fogak vagy ínybetegségben szenvedő embereknél használni.

Az ortodontista ajánlhatja az egyéni igények kielégítő tartó tisztítóját.

mikor kell megtisztítani a rögzítőt

Az embereknek meg kell tisztítaniuk a rögzítőjét, óvatosan egy lágy hasított kefével. Hetente egyszer kell kiterjedtebb takarítást végezni.

Itt van néhány jel, hogy az embernek meg kell tisztítania a visszatartót:

  • A visszatartó illata vagy az íze rossz
  • Van egy film a rögzítőn
  • A rögzítő felhősnek tűnik.

A fehér foltok lehetnek ásványi felépítés (tartár), plakk, amely fogak üregeit okozhatja, vagy a kettő kombinációja.

Egy másik jel, hogy a visszatartót tisztításra szorul, az folyamatosan megszakad vagy reped. Ahogyan a baktériumok károsíthatják a fogakat, ők is károsíthatják a rögzítőt.

Ha valaki hirtelen üregeket, fogérzékenységet vagy más száj -egészségügyi problémákat kap, akkor problémát okozhat a megtartókkal. Ha ez megtörténik, akkor felül kell vizsgálniuk a fogorvosukkal vagy az ortodontistájukkal való megfelelő visszatartási gondozást, és kérni kell őket, hogy ellenőrizzék a rögzítőt megfelelően.

A Mítoszok megtisztító tisztítása

A száj egészségével és a visszatartási gondozásról szóló mítoszok online jelentek meg.

Az embereknek nem szabad elhinniük a következő állításokat:

  • A rögzítők tisztaak, mindaddig, amíg rendszeresen fogmosó a fogait, és nem eszik, amikor rögzítőt visel.
  • A tartó tisztító megoldások károsok a rögzítőre vagy a fogakra.
  • A probiotikumok vagy más kiegészítők egészségesek tartják a száját és a visszatartást tisztítás nélkül.
  • Engedélyeznie kell, hogy a jó baktériumok kialakuljanak a tartóján, és a tisztítás megzavarja ezeket a baktériumokat.

Néhány ember azt is hiszi, hogy a rögzítőmosás megkarcolja. Igaz, hogy néhány visszatartót nem szabad megtisztítani, de ha valakinek van engedélye a fogorvosától, akkor a fogmosás rendben van.

Az ebben a cikkben felsorolt takarítási termékek egy része online vásárolható.

  • Vásároljon lágyan súgó fogkeféket.
  • Vásároljon szódabikarbónát.
  • Vásároljon fehér ecetért.
  • Vásároljon kasztíliai szappanért.
  • Vásároljon szájvízért.
  • Vásárlás a tartó tisztítószeréhez.
  • A fertőző betegségek/baktériumok/vírusok

Az orvosi hírek ma szigorú beszerzési iránymutatásokkal rendelkeznek, és csak a szakértői áttekintett tanulmányokból, az akadémiai kutatóintézetekből és az orvosi orvosokból származnak folyóiratok és társulások. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

szerkesztői politika elolvasásával.